torstai 23. maaliskuuta 2017

Vastoinkäymisten kautta voittoon

Köpi harmittelemassa meren pauhua
Palasin eilen Suomeen kolmiviikkoiselta leiriltä Espanjan Barbatesta. Se oli toinen stintti Punakoneen leirikeskuksessa tämän talven aikana. Olosta, elosta ja harjoittelusta olisi saattanut nauttia täysin rinnoin, ellei onnetar olisi kääntänyt selkäänsä seurueellemme. Arki oli vastoinkäymisten sävyttämää päivästä toiseen. Jokin korkeampi voima langetti tiellemme toinen toistaan kauheampia vitsauksia, joista olen seuraavaan koonnut vain merkittävimmät.

Kun heräsi uuteen päivään viimeisten joukossa, olivat isot lusikat jo likaisina koneessa ja joutui aamupuuronsa kaapimaan pikkulusikalla. Sanomattakin on selvää, että hillo oli tietenkin päässyt loppumaan.

Reenitarjonta oli liian runsas - juoksemattomia reenejä oli kaapit pullollaan. Suunnistusvedoissa kaverit juoksi liian kovaa, vedot oli liian pitkiä, niissä oli liian vähän hajontaa ja nauhat liian näkyvissä. Otin väärän leiman. Kilpakumppani otti väärän leiman ja oikaisi. Oli kuuma, tuli hiki ja väsy. Suolainen merisumu peitti auringon lisäksi maisemat, mutta lämpötila pysytteli kuitenkin inhottavan korkeana. Atlanttiin laskeva ilta-aurinko häikäisi lihaskuntoa tehdessä ja epähuomiossa jätin tavanomaisesta setistäni 4 liikettä suorittamatta.

Pitkä hajonta
Reenien ohessa ohjelmassa oli penkkiurheilua ja lorvailua. Kuulostaa mukavalta, jos gepsiviiva olisi asettunut ja netti ei olisi poikkaissut. Hiihtolähetysten kuva tökki ja suomalaismiesten menestys Kanadan turneella oli vaatimatonta. Videopalvelu YouTubesta ja YLEn Elävästä arkistosta loppuivat Jukola-koosteet. Karting-rata piti ovensa kiinni myös aukioloaikoinaan ja lähikauppa vietti siestaa juuri silloin, kun piti saada jäätelöt. Kolajuomat loppuivat. Paikallinen urheilukanava ei näyttänyt jalkapallon Champions Leaguee Ilveksen pudotuspeleistä puhumattakaan.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta tsemppasimme toinen toistamme ja jaksoimme kiitettävästi harjoitella päivä toisensa jälkeen. Koettelemukset kasvattivat ja tiivistivät joukkuettamme. Vaikeuksien kautta voittoon, sanotaan. Kesä kertovi, kantaako se tänä vuonna Kevätyötä pitemmälle.

Mikäli omat näytöt eivät kevään kisoissa riitä suurviestipaikkoihin olen valmistautunut myös kommentaattorin rooliin. Oheiselta videolta voi haistella tunnelmia toissapäiväisestä yöreenistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti